8 februari 2010

CHILIFISK

Ingredienser
Portioner: 4


600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1/2-1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
6-8 körsbärstomater



Chilifisk med cashewnötter 


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

 Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
4. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
5. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.

Man kan använda mandel istället för cashewnötter.
Det blir minst lika gott!
En av mina favvorätter, TESTA TESTA!

Inga kommentarer: